Nevidiaci žiaci v Levoči mohli odcestovať na víkend kvôli voľbám domov

26.11.2005 Levoča

Levoča 26. novembra (TASR) - Necelá tretina z 92 žiakov zo Stredného odborného učilišťa pre zrakovo postihnutú mládež v Levoči má viac ako 18 rokov, a tak dn...
Levoča 26. novembra (TASR) - Necelá tretina z 92 žiakov zo Stredného odborného učilišťa pre zrakovo postihnutú mládež v Levoči má viac ako 18 rokov, a tak dnešné regionálne voľby sú pre väčšinu z nich prvými v živote.

\"Keďže na rozdiel od parlamentných volieb v regionálnych voličské preukazy nie sú, umožnili sme im odcestovať na víkend domov. Naši žiaci sú z rôznych kútov Slovenska, napríklad z Trenčína, Michaloviec, ale aj Bratislavy či Svidníka. Prispôsobili sme sa spojom, takže niektorí odišli skôr, \" povedal pre TASR zástupca riaditeľky Milan Tichý.
Žiaci cestujú domov sami alebo so sprievodom podľa stupňa poškodenia zraku. Účasť na dnešných voľbách predpokladala asi polovica mladých voličov.
Učilište pripravuje žiakov v dvoj, troj a štvorročných študijných odboroch a tiež v dvojročnom dennom nadstavbovom štúdiu. Okrem tradičných odborov - čalúnnik, kefár, košikár, knihár, má aj odbory so zameraním na prípravu technicko-hospodárskych či technicko-ekonomických profesií.
 

Vyberte región